26 Şubat 2018 Pazartesi

Fındıklı Yoğun Çikolatalı Pasta







KEKİ İÇİN:

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un


KEKİ ISLATMAK İÇİN:

1,5 su bardağı süt

KEKİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

2 paket pasta kreması
1,5-2 su bardağı soğuk süt ile hazırlanır

ÜZERİ İÇİN GANAJ:

1 kutu krema
200-240 gram bitter çikolata
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

YAPILIŞI:


  kutu krema(200 gr lik) kaynatmadan ısıtılı1r. İcine 200 gr sütlü-bitter karışık çikolata konulur ve iyice karıştırılır. Kivam alması için dolaba kaldırılır. Pastaya dokmeden önce bır çay bardağına yakın çekilmiş fındık eklenir karıştırılır.

Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Sıvı yağ ve suyu ekleyip, tekrar çırpalım. Kakao, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek sıvı malzemenin üzerine ekleyelim ve karıştıralım.

Yağlanmış unlanmış büyük dikdörtgen borcama kek harcımızı dökelim. 180 derecelik fırında  20-25 dakika pişirelim.Pişirmede önemli olan fırınınızın pişirme ayarıdır. Kürdanla test edip, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Kekimiz pişerken bizde ganajı ve pasta kremasını hazırlayalım ve buzdolabına kaldıralım.

Ganaj için;  kutu krema kaynatmadan ısıtılır. İçine parçalara ayırdığımız bitter çikolata konulur ve iyice karıştırılır. Kıvam alması için dolaba kaldırılır. 

Ilımış olan keke 1,5 bardak sütü dökelim. Kekin soğumasını bekleyelim. Sonra üzerine çırptığımız pasta kremasını döküp, düzgünce yayalım. Soğumuş olan ganajı fındıkla karıştırıp, pastanın üzerine dökelim. Ganaj donmasına yakın istediğimiz büyüklükte dilimleyelim. Buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder