18 Mayıs 2017 Perşembe

Yoğurtlu, Havuçlu, Cevizli Ezme







MALZEMELER:


3 adet büyük boy havuç
1 su bardağı yoğurt (kese yoğurdu tercih edilmelidir)
1-2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı hardal (istenirse kullanılır)

ÜZERİ İÇİN:

Salatalık
Zeytinyağı

YAPILIŞI:


Havuçların üzerini traşlayıp, rendeleyin. Rendelenmiş havuçları sıvı yağ koyduğumuz tavaya alıp, üzerine tuz ekleyerek orta hararetli ateşte yumuşayana kadar kavurun. Ilıması için bir kenarda bekletin.

Sarımsakları soyup, ezin ve ayrı bir kapta yoğurt ile karıştırın. Üzerine cevizi ekleyerek karıştırın.

Havuçları, kimyonu ve hardalı yoğurda ekleyip, iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip, servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder