17 Mayıs 2017 Çarşamba

Çikolatalı Doğum Günü Pastası







MALZEMELER:


PANDİSPANYA KEKİ İÇİN:

4 adet yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı nisaşta
1 paket kabartma tozu
1 türk kahvesi fincanı ılık su

ARASI VE SÜSLEMEK İÇİN :

1 çay bardağı damla çikolata
1 kutu kakaolu krem şanti veya pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt

ÜZERİ İÇİN:

1 poşet krem şanti beyaz

KEKİ ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı süt

YAPILIŞI:


Pastamızın yapımına pandispanya kekimizi hazırlayarak başlayalım. Bunun için karıştırma kabımıza 4 adet yumurtanın beyazlarını ayrı bir kaba alarak üzerine bir çimdik tuz ilave ederek köpük köpük olana kadar güzelce çırpıyoruz. Yumurtanın sarısının üzerine şekeri ve ılık suyu ilave edip,onu da çırpıyoruz (pandispanyanızın güzel olmasını istiyorsanız sabırla çırpın derim).

Yumurtanın sarısının üzerine elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip çırpıcı ile yavaş yavaş çırparmaya başladıktan hemen sonra üzerine yumurtanın beyazını 3 parti halinde hamurumuza aynı yönde karıştırmak suretiyle tahta kaşıkla alttan üste doğru yediriyoruz.

Hamurumuzu 26 cm’lik yuvarlak kek kalıbını güzelce yağlayıp, unladıktan sonra üzerine pandipanya harcımızı döküyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.

Krem şantimizi paketın üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.

Pişen pandispanya kekimizi ikiye keselim. ilk katı süt ıle ıslatalım üzerine kakaolu krem şantiyi sürüp, damla çikolatalarımızı serpiştirelim. Diğer keki de sütle ıslatalım üzerini kakaolu krem şantiden sürelim ve kapatalım. En son olarak pastanın tamamını kakaolu krem şantiyle kaplayalım. En üstüne de hazırlamış oldugumuz beyaz krem şantiyle süsleyelim.

Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder