28 Mart 2017 Salı

Sodalı Ev Kurabiyesi




MALZEMELER:


1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ veya sıvıyağ
2 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
3-3,5 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı karbonat (içme sodası)
1/2 paket kabartma tozu
1/2 adet limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi
1/4 adet limon suyu
1 çay bardağı ceviz, kuru üzüm (isteğe bağlı olarak kullanılır)


YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba toz şekeri, sıvı yağı, yumurtaları ve yoğurdu koyup, kaşıkla veya elinizle karıştırın. Üzerine 2 bardak unu ve diğer malzemelerle ekleyip, tekrar karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar azar azar un ilave ederek, hamuru yoğurun. Daha fazla un koymaktan kaçının.
İstediğiniz büyüklükte parçalar alıp, yuvarlak şekil verin. İsteğe göre şekere batırıp, kağıtlara koyarak aralıklı olarak hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Isıtılmış 170-180  dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder