27 Mart 2017 Pazartesi

Hazır Yufka İle Ispanaklı El Açma Lezzeti









MALZEMELER:


3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

250-300 gram ıspanak
1 adet küçük kuru soğan
Lor peyniri yeteri kadar
1 adet yumurta
Tuz yeteri kadar
Karabiber yeteri kadar

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Susam yeteri kadar

YAPILIŞI:


Böreğimizin yapımına iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Bunun için ıspanaklar güzelce yıkanır ve küçük küçük doğranır. Kuru soğan rendelenir ve yıkanır. Bir kaba ıspanaklar konur üzerine kuru soğan, 1 adet yumurta, peynir ve baharatlar konularak karıştırılır. Bir kenarda bekletilir.

Böreğimizi hazırlayacağımız tezgaha bir adet yufka serilir. Üzerine yağ su karışımından serpilir ve yufkanın her tarafına dağıtılır. Daha sonra bir küçük süzgünün üzerine 1 yemek kaşığı nişasta konur ve yufkanın her tarafına dökülür. 3 adet yufka üst üste konularak aynı işlem uygulanır.  Üçüncü yufkanın bir köşesine hazırlamış olduğumuz iç malzeme baştan başa konulur ve sıkıca rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo şekildeki gibi üçgenlere kesilir.

Hazırlanın böreklerin üzerine yumurta yağ karışımından sürülür ve susam serpilir. Yağlanmış tepsiye dizilip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına konulur. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder