21 Şubat 2017 Salı

Mercimekli Haşhaşlı Börek



MALZEMELER:


4 adet yufka
1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Kimyon 
Karabiber
Tuz yeteri kadar

SOSU İÇİN:


1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:


Böreğimizin yapımını iç malzemesini hazırlamakla başlayalım. Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp, kavurun. Daha önceden haşlanmış olan mercimeği ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Baharatları ve doğranmış maydanozu ilave edip, ocağı kapatın. Bir kenarda bekletin.

Sosu için; bir kasede haşhaş ezmesi ile sıvı yağı çatalla çırpın. 

Bir yufkayı tezgaha serin. Yağlı haşhaş ezmesinden her yerine sürün. İkinci yufkayı üzerine serin ve yağlı haşhaş ezmesinden sürün. Sigara böreği gibi 16 parçaya bölün. Her bir parçanın, geniş kısmına mercimekli karışımının yarısını paylaştırıp, sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri yapın. 

Böreğinizi bir gün önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor. Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine artan haşhaşlı karışımdan sürün.

Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder