22 Şubat 2017 Çarşamba

Karışık Sebze Kızartması (Brüksel Lahanası, Havuç, Patates, Karnabahar)









MALZEMELER:


1 adet küçük boy karnabahar

5-6 adet brüksel lahanası
2 adet haşlanmış patates
2 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Yeteri kadar tuz
Karabiber
1-1,5 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI




Karnabaharımızı çiçeklerine ayırarak temizliyoruz. Brüksel lahanasını ve havuçları da temizleyip, havuçları istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Haşlanmış patatesleri de kabuklarını soyup, istediğimiz büyüklükte onları da doğruyoruz. Bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz ve biraz toz şeker katıp, karnabahar çiçekleri, brüksel lahanasını ve havucu yarı pişmiş kıvama kadar haşlıyoruz. Çok haşlamıyoruz ki kızartırken ayrılmasın.
Bir kaseye 1 su bardağı unumuzu koyuyoruz. Çukurca bir kaseye de yumurtalarımı kırıp, içine suyu, karabiberi istediğiniz baharatları ve tuzumuzu ilave ederek çırpıyoruz.
Kızartma için ayırdığımız yağımızı tavaya koyup, kızdırıyoruz. Haşlanmış ve suyunu süzdüğümüz sebzeleri tek tek önce una daha sonra yumurtalı karışıma batırıp, yağa atıyoruz. İyice kızarınca kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz.

Ilık ılık servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder