21 Aralık 2016 Çarşamba

Kolay Kazandibi






MALZEMELER:



1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un

2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
1,5 su bardagi şeker
1 paket vanilya

TAVAYA VEYA TEPSİYE SÜRMEK İÇİN:


Şeker ( kazandibini koyacağımız tepsinin dibini kaplayacak şekilde olmalı)
2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:


Süt, şeker, yumurtanın sarısını, vanilya, unu ve nişastayı iyice karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız karışımı ocağın üzerine koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte yoğunlaşıp kıvam alıncaya kadar kaynatıp, ocaktan alalım.
Kazandibini koyacağımız tavaya veya tepsiye  önce tereyağını sürün, sonra tepsinin tabanını kaplayacak şekilde toz seker serpin. Pişmiş olan kazandibini tavaya veya tepsiye alıp, ocağın üzerinde çevirerek altı kızarana kadar pişirin. Kızardığını tepsinin kenarlarındaki kazandibi pembeleşince olmuş demektir.  Ocaktan alıp, soğuk su dolu tepsinin içine oturtalım( Çünkü yakmış olduğumuz tabanın daha rahat çıkması için) ve soğumaya bırakalım.

Kazandibini buzdolabında dinlendirdikten kesin ister rulo yapın, isterseniz ters çevirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder