19 Aralık 2016 Pazartesi

Kolay Çikolatalı Tart











MALZEMELER:


2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı + 1 parmak süt
1/2 su bardağı + 1 parmak sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao

KREMASI İÇİN:


2 paket supangle
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:


Tart hamurunu hazırlamak için, yumurta ve toz şeker derin bir kap içerisinde köpük köpük olana kadar çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edilip, biraz daha çırpılır.
Elde edilen karışıma un, vanilya, kabartma tozu ve kakao elenerek ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.
Hazırlanan kek hamuru tereyağı ile yağlanıp, hafifçe unlanmış 25-30 santimlik  tart kalıbı içerisine boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir ve soğuması için bekletilir.


Kremasını hazırlamak için, 2 paket supangle derin bir tencereye boşaltılır. Üzerine sütü ilave edip, güzelce karıştırılır.

Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Kıvam alınca ocaktan alınır ve içerisine tereyağı eklenip, güzelce karıştırarak eritilir.

Soğuyan tart servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır. Pişirilen krema tartın üzerine dökülür. Soğuduktan sonra  üzeri istediğiniz şekilde süslenir.
Hazırlanan çikolatalı tart kek, soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder