29 Kasım 2016 Salı

Ispanaklı Vezirparmağı Tatlısı








MALZEMELER:


200 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı pudra şekeri veya şeker
1 kahve fincanı irmik
1 adet yumurta
200 gram ıspanak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un yeteri kadar
Antep fıstığı (isteğe bağlı)

ŞERBETİ:


3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu


YAPILIŞI:

Tatlımızı yapımına başlamadan önce şerbeti hazırlıyoruz. Çünkü soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine döküyoruz.

Ispanakların sap kısımları temizlenir ve güzelce yıkanır. Yeşil yapraklarını haşlayarak tencereden alınır ve suyunu iyice sıkıp, rondodan geçirin.

Yağ, yumurta, pudra şekeri, irmiği karıştırın. Rondodan geçen ıspanakları ekleyin. İsterseniz 1 kahve fincanı antep fıstığı da koyabilirsiniz. Kabartma tozu, vanilyayı ve alabildiği kadar unu yavaş yavaş ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
Yoğrulan hamurdan parçalar alarak çubuk şeklinde parmak kalınlığında yuvarlayıp, irmiğe de bulayıp, tepsiye diziyoruz. 

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız şerbeti pişen tatlının üzerine döküyoruz.
Burada önemli olan şerbet veya tatlının birisi sıcak diğeri soğuk olması gerekiyor.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder