31 Ekim 2016 Pazartesi

Supangle





MALZEMELER:


1 kilo süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un 
3 adet yumurta sarısı
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı 


ÜZERİNİ İÇİN:


1 poşet kremşanti
1/2 su bardağı soğuk süt (iyice çırparak hazırlanacak)
Süsleme şekerleri

KASELERİN TABANI İÇİN:

2-3 adet kek dilimi


YAPILIŞI:


Supangleyi hazırlayacağımız tencereye yumurta sarısını, sütü, kakao, toz şekeri ve unu ilave edip, güzelce karıştıralım.

Daha sonra ocağa alıp, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ve tereyağını ekleyin, karıştırın.

Hazırlamış olduğunuz supangleyi kek parçası koyduğumuz kaselere paylaştırıp, buzdolabında soğutun. Soğuyan supanglenin üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder