28 Eylül 2016 Çarşamba

Kırmızı Biber Sarması





MALZEMELER:


10 tane kırmızı biber
Beyaz peynir
Dereotu

TUTTURMAK İÇİN:

Kürdan

YAPILIŞI:


Öncelikle biberlerimizi yıkıyoruz ve de kurutuyoruz. Daha sonra ocağın üzerinde, fırında veya mikrodalga fırınında güzelce közleme işlemini yapıyoruz.

Közleme işlemi bittikten sonra biberleri sıcakken bir naylon poşete koyuyoruz. Böylelikle daha sonra soyum aşamasında göreceksiniz ki çok daha kolay soyulacaklar.

Biberlerimiz poşette iken peynirimizi bir parmak kalınlığında biberlerimizin boyutunda kesip, iç hazırlıyoruz.

Poşetteki biberlerimizi alıp, güzelce soyuyoruz. Daha sonra içindeki tohum kısımlarını alıyoruz ve bıçak ile bir tarafından keserek biberimizi açıyoruz.

Bu aşamada siz küçük parçalar yapmak istiyorsanız, bir biberden iki veya üç sarma yapabilirsiniz.

Açtığımız biberimizi tezgaha alıyoruz ve peynirimizi koyuyoruz. Sarma sarar gibi sarıyoruz. Biberlerin kenarı açık kalabilir. Tutturmak için kürdan batırıyoruz.

Servis tabağına dizip, üzerini biraz zeytinyağı gezdirelim ve mikrodalga fırınında peynirler biraz eriyinceye kadar tutalım.

Fırından çıkarıp, sıcak veya soğuk olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder