27 Eylül 2016 Salı

Elde Açma Pileli Cevizli Tatlı









MALZEMELER:


1 adet yumurta
1/2 cay bardağı sivi yag
1/2 cay bardağı yoğurt
1/2 cay bardağı sut
1 fiske tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
2-2,5 su bardağı kadar un

ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:


1/2 su bardağı sıvı yağı
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı


AÇMAK İÇİN:

150 gram buğday nişastası


İÇİ İÇİN:

1 su bardağı kırılmış ceviz

ŞERBETİ İÇİN:


2,5 su bardağı toz seker
2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı kadar limonun suyu

YAPILIŞI:


Şerbet için; önce toz şekeri, suyu yaklaşık 25 dakika kadar kaynatıyorum. Daha sonra limon suyunu ilave edip, 10 dakika kadar da kaynatıp, kıvam alınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakın.

Hamuru için; yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, tuzu , kabartma tozunu ve sirkeyi iyice karıştırıp azar azar unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.

Hazırlamış olduğumuz baklava hamurunu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerine temiz bir bez örtün. 15 dakika dinlendirin.

Hazırlamış olduğumuz bezeleri tek tek nişastayla açıyoruz. Açtığımız her bezeyi oklavaya sarıp, büzerek oklavadan çıkaralım. Hafif kuruyuncaya kadar  bir kenarda bekletelim. Daha sonra büzdüğümüz yufkayı açalım ve üzerine ceviz serpip pile pile yufkayı toplayalım. Topladığımız yufkayı yağlamış olduğumuz tepsiye kendi etrafında sararak yerleştirelim.

Diğer bütün bezeleri açıp aynı işlemi uygulayalım. Yufkalar bitince istediğimiz gibi kesip, kızdırmış olduğumuz tereyağını dökelim.

Tatlımızın kıtır kıtır olmasını istiyorsanız şerbetiniz ilik , tatlınızın soğuk olacak şekilde şerbetini dökün. Yumuşak olmasını isterseniz de ılık şerbeti ilk sıcaklığı çıkan tatlınızın üstüne dökün.

Baklavanız şerbetini çekip, soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder