31 Ağustos 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz






MALZEMELER:


1 kilo kereviz
2 adet havuç
1 adet iri soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük patates
2 su bardağı portakal suyu
Tuz yeterince

2 adet kırmızı biber

YAPILIŞI:


Kerevizleri bol su ile yıkayalım, sonra küp şeklinde doğrayalım ve bir kenarda bekletelim.

Soğanları yemeklik  doğrayıp, zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.

Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine tuzu, kırmızı biberi, küp küp doğradığımız patatesi ve havuçları da ilave edip, hepsini hafifce kavuralım.

En son olarak  kerevizi de ekleyip, yemeğimizi karıştıralım.

Sebzelerin üzerini biraz geçecek şekilde portakal suyunu ilave edip, ocağın altını kısalım. En kısık ateşte yemeğimizi yavaş yavaş pişirelim. Kontrol ettiğimizde yemeğimiz pişmemişse biraz sıcak su ekleyebiliriz.

Portakallı Kereviz yemeğini ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder