31 Ağustos 2016 Çarşamba

Limonlu Sünger Kek







MALZEMELER:


3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
1 limon rendesi
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata


ÜZERİ İÇİN:

Çikolata rendesi


YAPILIŞI:


Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla homojen kıvama gelinceye kadar çırpılır. 


Daha sonra sırayla süt ve sıvı yağ ilave edilir ve çırpılır.  Un ve nişasta mutlaka eledikten sonra hamura ilave edilir.  En son olarak iyice çırptığımız hamura kabartma tozu, limon rendesi, limon suyu ve vanilya ilave edilir, yaklaşık 3 dakika kadar çırpılır.
Yağlayıp unladığımız  kek kalıbına hamurumuzu döktükten sonra üzerine damla çikolatalarını serpelim. 

Beş dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 45 dakika pişirilir. Fırınların ısıtma kapasitesi farklı olduğundan kontrollü pişirirsek iyi olur. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder