14 Ağustos 2016 Pazar

Peynirli Lokmalık poğaça





MALZEMELER:


125 gr margarin
1 çay brdağı yoğurt
1 çay bardağı  sıvı yağ
1 yumurta (akı üzerine, sarısı hamura konulacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket Kabartma tozu
3 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

çörek otu

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

Peynirli, patatesli, kıymalı ya da farklı bir iç malzemesi kullanabiliriz. Yeteri kadar.


YAPILIŞI:


Bütün malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde ediyoruz. 

Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, elimizle yuvarlıyoruz. Daha sonra streçle kaplı küçük limon sıkacağının iç kısmına koyup içini oyalım.1 çay  kaşığı iç malzeme koyarak kapatılır ve ters çevrilir.

Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye koyup, üzerine yumurta akı sürüp, çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup, yaklaşık 20-25 dakika da pişiriyoruz.
Her zaman fırınımızın ısısını kendimiz ayarlayalım ve kontrolü elden bırakmayalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder