14 Ağustos 2016 Pazar

Ispanaklı Saç Pidesi (Gözleme)










MALZEMELER:


HAMURU İÇİN:


2 su bardağı ılık su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
aldığı kadar un
tuz yeteri kadar

İÇİ İÇİN:


1/2 kilo ıspanak
1 adet büyük boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
200 gram lor peyniri
Tuz yeteri kadar (tuzu ıspanakları yufkanın üzerine koyduktan sonra ekleyeceğiz.Çünkü ıspanaklar sulanmasın )

YAPILIŞI:


Ilık suyu, tuzu ve sıvı yağı hamur yoğuracağımız kaba dökelim. Daha sonra üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım. En önemlisi hamurumuzu iyice yoğuralım ki hamurumuz özleşip , iyi açılabilsin. Hamurun üzerini kapatarak 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Bu arada gözlemenin içini hazırlayalım. Ispanakları güzelce yıkayıp, yemeklik doğrayalım. Daha sonra kuru soğanı doğrayıp, acısı gitmesi için yıkayalım ve ıspanağa ilave edelim, karıştıralım. Lor peynirini, baharatları ve tuzu yufkanın üzerine yeteri kadar ıspanağı koyunca ilave edelim.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Bezeleri oklava yardımı ile açın. Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladığımız iç malzemesinde koyarak D şeklinde kapatalım veya açtığımız yufkayı yağlıyoruz. Daha sonra iki ucu ortada birleştiriyoruz. İç malzemesini ortaya koyup, zarf şeklinde kapatıyoruz.(Bu usul benim annemin yaptığı şekildir. Bende genellikle bu şekilde yaparım. Fakat D şeklinde kapatmak hem pratik,hem de daha az hamur içerir. Sizin zevkinize bağlı)

Geniş bir tavayı ısıtalım. Kesinlikle içine yağ koymuyoruz. Daha sonra gözlememizi koyalım. Bir tarafı pişince hafifçe yağlayıp, ters çevirelim.Diğer tarafını pişirelim ve tekrar hafifçe yağlayalım. (Yağlama da isteğe bağlıdır. Ben zeytinyağı ile yağlıyorum. Çok lezzetli oluyor). Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder