17 Ağustos 2016 Çarşamba

Alt Üst Böreği




MALZEMELER:


İÇ MALZEMESİ İÇİN:


300 gram ıspanak
100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz yeteri kadar
1 adet yumurta


HAMURU İÇİN:


1 su bardağından bir parmak eksik soda
2 su bardağı un
10 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 
2 adet yumurta,


YAPILIŞI:




Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz. Ispanakları güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.


Daha sonra kuru soğanı doğrayıp, acısını almak için yıkayıp, ıspanağa ilave ediyoruz. En son olarak lor peyniri veya beyaz peyniri koyarak karıştırıyoruz.

Hamuru için ise yumurtaları bir karıştırma kabına kıralım. İçerisine sodayı dökelim ve çırpalım. Unu da yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edelim. Hamuru iki beze halinde ayıralım ve unlayalım.

Her iki bezeyi ayrı ayrı açarak iki adet yufka elde edelim. Bir tava içerisinde tereyağını da eritelim. Tepsiyi eritilmiş tereyağı ile yağlayalım.

Öncelikle ilk yufkayı serin. Daha sonra üzerine ıspanaklı harcı dökün. Bir parmak kalınlığında harç olsun. Diğer yufkayı da üzerine kapatın. Bıçak yardımı ile alt yufkadan yandan sarkan yufkaları kesin. 

Böreğin üzerine kalan tereyağını kızdırarak dökün. Kısık ateşte ocağın üzerine böreği koyun. Altı kızarana kadar pişirin. Altı kızardıktan sonra bir tepsi yardımıyla böreği ters çevirin. Üstünü de aynı şekilde kızartın. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder