15 Temmuz 2016 Cuma

Etimek Tatlısı



    MALZEMELER

  • 1 paket tuzsuz etimek 


  • ŞERBETİ:


  • 2 su bardağı şeker

  • 2 su bardağı su


  • KREMASI İÇİN:


  • 1 litre süt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 2 paket vanilya

  • 1 su bardağı şeker


  • ÜZERİ İÇİN:


    1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt (üzerindeki tarife göre hazırlanacak.)


  • YAPILIŞI:


  • Etimekleri tepsiye dizelim. Üzerine hazırlamış olduğumuz sıcak şerbeti dökelim.


  • Kremasını malzemeleri  karıştırarak pişirip, etimeklerin üzerine dökelim.


  • Tatlıyı soğumaya bırakalım. En son olarak krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, düzgünce yayalım.


  • Tatlımızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder