15 Temmuz 2016 Cuma

Elmalı Tarçınlı Kek



MALZEMELER:


4 yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı toz şeker,
4 adet orta boy elma (Rendelenmiş)
3 ,5 su bardağı un,
2 tatlı kaşığı Tarçın,
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 


ÜZERİ İÇİN:


1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI:


Elmaları soyup rendeleyin.Kararmasın diye üzerine limon suyunu dökerek karıştırın.


Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Yağı ekleyip çırpın. Unu kabartma tozu ile eleyerek yavaş yavaş hamura ilave edip çırpmaya devam edin.


Tarçını ve rendelenmiş elmaları ekleyip tahta kaşık kullanarak iyice hamuru karıştıralım.
En son olarak cevizi ekleyip, karıştırarak hamuru hazırlayalım.


Fırın tepsisini yağlayıp hamuru dökün.


Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 40-45 dakika pişirin.


Soğuyunca üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürerek servis yapalım.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder