18 Temmuz 2022 Pazartesi

#kalburabastıi#tatlitarifleri #kesfet#kesfetteyim#kesfetteyiz Malzemeler 250gram katı yağ 1 çay bardağı sIVI yağ 2 tane yumurta 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt 6 yemek kaşığı dolusu irmik 6,5-7 su bardağI un 2 paket vanilin ve kabartma tozu iç harci için ceviz ici Şerbeti 4 su bardağı seker 4,5 su bardağı 1 dilim limon Yapilisi şerbetini hazırlayalım, tencereye seker ve suyu koyup, ocakta ,seker eriyene kadar karıştıralım. Seker eriyince 1 dilim limon ekleyip, kısık ateşte 8-10 dakika kaynatalım Hamuru hazırlamak için Yoğurma kabına un,kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeleri alalım ve karıştıralım. Krema kivami alinca un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip, yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olması lazım. Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak haline getirince nihale üzerinde açalım ve iç harcını yerleştirip,kapatalım. Fırın tepsisine alıp, önceden Isıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğuk şerbeti gezdirelim, Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#kalburabastıi#tatlitarifleri #kesfet#kesfetteyim#kesfetteyiz Malzemeler 250gram katı yağ 1 çay bardağı sIVI yağ 2 tane yumurta 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt 6 yemek kaşığı dolusu irmik 6,5-7 su bardağI un 2 paket vanilin ve kabartma tozu iç harci için ceviz ici Şerbeti 4 su bardağı seker 4,5 su bardağı 1 dilim limon Yapilisi şerbetini hazırlayalım, tencereye seker ve suyu koyup, ocakta ,seker eriyene kadar karıştıralım. Seker eriyince 1 dilim limon ekleyip, kısık ateşte 8-10 dakika kaynatalım Hamuru hazırlamak için Yoğurma kabına un,kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeleri alalım ve karıştıralım. Krema kivami alinca un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip, yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olması lazım. Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak haline getirince nihale üzerinde açalım ve iç harcını yerleştirip,kapatalım. Fırın tepsisine alıp, önceden Isıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğuk şerbeti gezdirelim, Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder