25 Temmuz 2022 Pazartesi

#haziryufka#kıymalıbörek #peynirlibörek #börek #börektarifleri #beet#patatesböreği #spinachsmoothie #spinachrecipes #yöresel #yöresellezzetler #mutfakaşkı #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER; 5 adet hazır yufka 1 su bardağindan 2 parmak eksik zeytinyağ veya sivı yağ 1 su bardaği su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşıği elma sirkesi 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrilacak) içi içiN: 1 orta boy soğan 100 gram kıyma (soğanla kavrulur) 2-3 adet patates rendelenmiş kavrulan kıymanın içine atılır 2-3 kez karıştırın ve kapatın. Kaşar peyniri rendesi Kırmızı pul biber Karabiber Tuz YAPILIŞI: Böreğimizin yapimina önce sosunu hazırlayarak başlayalım. Bunun için yağ, sirke, su, kabartma tozu,yumurta ve nişasta iyice çirpilip, karıştırılır. Börekte kullanacağımiz zaman her seferinde karıştırılarak yufkaya sürülecek. 5adet yufkanın 2,5 tanesi alt,2,5 teknesi üst olmak üzere ayırın.Yufka tepsiye serin üzerine bol sos döküp, ortasına kadar aynı işlemi uygulayın iç malzemesini koyup,geri kalan yufkaları üzerine sıralayın.Artan sosu böreğin üzerine dökün.en son olarak yumurta sarisı sürüp,kesin. Onceden ISItilmiş 180-200 dereceli firinda üzeri kizarıincaya kadar pişiriniz. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#haziryufka#kıymalıbörek #peynirlibörek #börek #börektarifleri #beet#patatesböreği #spinachsmoothie #spinachrecipes #yöresel #yöresellezzetler #mutfakaşkı #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER; 5 adet hazır yufka 1 su bardağindan 2 parmak eksik zeytinyağ veya sivı yağ 1 su bardaği su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşıği elma sirkesi 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrilacak) içi içiN: 1 orta boy soğan 100 gram kıyma (soğanla kavrulur) 2-3 adet patates rendelenmiş kavrulan kıymanın içine atılır 2-3 kez karıştırın ve kapatın. Kaşar peyniri rendesi Kırmızı pul biber Karabiber Tuz YAPILIŞI: Böreğimizin yapimina önce sosunu hazırlayarak başlayalım. Bunun için yağ, sirke, su, kabartma tozu,yumurta ve nişasta iyice çirpilip, karıştırılır. Börekte kullanacağımiz zaman her seferinde karıştırılarak yufkaya sürülecek. 5adet yufkanın 2,5 tanesi alt,2,5 teknesi üst olmak üzere ayırın.Yufka tepsiye serin üzerine bol sos döküp, ortasına kadar aynı işlemi uygulayın iç malzemesini koyup,geri kalan yufkaları üzerine sıralayın.Artan sosu böreğin üzerine dökün.en son olarak yumurta sarisı sürüp,kesin. Onceden ISItilmiş 180-200 dereceli firinda üzeri kizarıincaya kadar pişiriniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder