25 Ocak 2022 Salı

#pideçeşitleri #evyapımı #muhteşem #nefistariflerim #fırınlezzetleri #mutfaktakigürme #mutfakaşkı #yöresellezzetler #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz #spinachartichokedip Malzemeler 5 su bardağı un 1/2 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı granül maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sivi yağ 1 tatli kaşıği tuz 2 tatli kaşıği toz şeker Alabildiği kadar ılık su Iç HARCI içÍN: 150 gram kıyma,150 gram lor peyniri veya beyaz peynir ,1 demet maydanoz,2 Adet yumurta tuz,karabiber Sivı yağ 100 gram tereyağı (piştikten sonra kenarlarına sürülecek) YAPILIŞI: Un hamur yoğurma kabina alınır ve ortası havuz şeklinde açılir. Havuza maya, süt ve toz şeker koyarak mayayi eritelim. Daha sonra , sıvı yağ ve diğer malzemeler konularak karıiştırılır. Gerekirse ilık su ilavesiyle hamur yoğrulur. Hamurun kıvamı ele hafifçe yapışacak şekilde olmalıdır.Hazırlanan hamur 50-60 dakika mayalandırilır. Bu sirada iç harç hazırlanır. Kıyma,lor peyniri, maydanoz,yumurta ve baharatlar bir kaba alinir ve karıştırılır. Bu sirada mayalanmiş hamur portakal büyüklüğünde bezeye ayrılır. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Hazırlamiş olduğumuz iç üzerine yayılir. Kenarlari içe doğru kivrılır.videodaki gibi şekil verilir. Onceden Isitılmış 200 derece firında üzeri kizarıncaya kadar pişirilir. Firindan çıkınca üzerine tereyağ sürülür. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#pideçeşitleri #evyapımı #muhteşem #nefistariflerim #fırınlezzetleri #mutfaktakigürme #mutfakaşkı #yöresellezzetler #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz #spinachartichokedip Malzemeler 5 su bardağı un 1/2 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı granül maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sivi yağ 1 tatli kaşıği tuz 2 tatli kaşıği toz şeker Alabildiği kadar ılık su Iç HARCI içÍN: 150 gram kıyma,150 gram lor peyniri veya beyaz peynir ,1 demet maydanoz,2 Adet yumurta tuz,karabiber Sivı yağ 100 gram tereyağı (piştikten sonra kenarlarına sürülecek) YAPILIŞI: Un hamur yoğurma kabina alınır ve ortası havuz şeklinde açılir. Havuza maya, süt ve toz şeker koyarak mayayi eritelim. Daha sonra , sıvı yağ ve diğer malzemeler konularak karıiştırılır. Gerekirse ilık su ilavesiyle hamur yoğrulur. Hamurun kıvamı ele hafifçe yapışacak şekilde olmalıdır.Hazırlanan hamur 50-60 dakika mayalandırilır. Bu sirada iç harç hazırlanır. Kıyma,lor peyniri, maydanoz,yumurta ve baharatlar bir kaba alinir ve karıştırılır. Bu sirada mayalanmiş hamur portakal büyüklüğünde bezeye ayrılır. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Hazırlamiş olduğumuz iç üzerine yayılir. Kenarlari içe doğru kivrılır.videodaki gibi şekil verilir. Onceden Isitılmış 200 derece firında üzeri kizarıncaya kadar pişirilir. Firindan çıkınca üzerine tereyağ sürülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder