15 Kasım 2021 Pazartesi

#sandalsefası#yemektarifi#tazekabak #nefısyemektarıflerı #detoks #kabakyemeği #firinda #kebab #kebap #köfteliyemekler #yöreselyemekler#🌹bugunaylardankasım #yoresel#yöresellezzetler #lezizyemektarifleri #lezzetligram #lezzetliikramlar #anayemekler #yemektarifleri #roast #pumpkin #dish #foodstyling #kesfett#keşfetteyim🧚‍♀️ #bezecileti4 MALZEMELER: 1 kilo kabak 1 adet orta boy soğan 1-2 adet kırmızı biber 1adet havuç 🥕 2 adet yeşil biber 300 gram kıyma veya parça et(küçük küçük doğrayın ve haşlayın) 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ 5-6 dal dereotu(istenirse kullanılır) 2-3 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kuru nane (Baharatlar isteğe göre azaltıp, çoğaltabiliriz) Tuz YAPILIŞI: Kabakları temizlemekle yemek yapmaya başlayalım. Temizlenmiş kabağı uzunlamasına ortadan kesin, içini kabak oyacağı veya kaşıkla oyun bir kenara alın. Tavaya zeytinyağını koyun üzerine yemeklik doğranmış soğan,sarımsak, havuç, biberleri ilave edin kavurun.1 çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte su çekince küçük küçük doğranmış kabak içlerini ve haşlanmış eti koyup, pişirin.bahatlari ekleyip, karıştırın. Fırın tepsisine veya tencereye içlerini oyduğumuz kabakları yerleştirelim ve hazırlamış olduğumuz harçla doldurun.2 çay bardağı su,1/2 çay bardağı zeytinyağı,bir yemek kaşığı salça ile sos hazırlayın ve üzerine dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına üzerini yağlı kağıt ile kapatıp sürelim . İlk 30 dakikadan sonra kabakları kontrol edip, üzerini açalım. Kabakların üzeri kızarana kadar pişirelim.veya tencerede kısık ateşte kabaklar yumuşacık oluncaya kadar pişirin.ben her iki yöntemi de kullanıyorum. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#sandalsefası#yemektarifi#tazekabak #nefısyemektarıflerı #detoks #kabakyemeği #firinda #kebab #kebap #köfteliyemekler #yöreselyemekler#🌹bugunaylardankasım #yoresel#yöresellezzetler #lezizyemektarifleri #lezzetligram #lezzetliikramlar #anayemekler #yemektarifleri #roast #pumpkin #dish #foodstyling #kesfett#keşfetteyim🧚‍♀️ #bezecileti4 MALZEMELER: 1 kilo kabak 1 adet orta boy soğan 1-2 adet kırmızı biber 1adet havuç 🥕 2 adet yeşil biber 300 gram kıyma veya parça et(küçük küçük doğrayın ve haşlayın) 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ 5-6 dal dereotu(istenirse kullanılır) 2-3 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kuru nane (Baharatlar isteğe göre azaltıp, çoğaltabiliriz) Tuz YAPILIŞI: Kabakları temizlemekle yemek yapmaya başlayalım. Temizlenmiş kabağı uzunlamasına ortadan kesin, içini kabak oyacağı veya kaşıkla oyun bir kenara alın. Tavaya zeytinyağını koyun üzerine yemeklik doğranmış soğan,sarımsak, havuç, biberleri ilave edin kavurun.1 çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte su çekince küçük küçük doğranmış kabak içlerini ve haşlanmış eti koyup, pişirin.bahatlari ekleyip, karıştırın. Fırın tepsisine veya tencereye içlerini oyduğumuz kabakları yerleştirelim ve hazırlamış olduğumuz harçla doldurun.2 çay bardağı su,1/2 çay bardağı zeytinyağı,bir yemek kaşığı salça ile sos hazırlayın ve üzerine dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına üzerini yağlı kağıt ile kapatıp sürelim . İlk 30 dakikadan sonra kabakları kontrol edip, üzerini açalım. Kabakların üzeri kızarana kadar pişirelim.veya tencerede kısık ateşte kabaklar yumuşacık oluncaya kadar pişirin.ben her iki yöntemi de kullanıyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder