5 Ekim 2021 Salı

#kabakdolması #kabaklitarifler #dolma #nefisyemeklertarifi #enlezzetlitarifler #enfess #yemektarifidefteri #fresh #zucchini #freshzucchini #pumpkinpatch #yoresel #yöreselyemekler#kıymalı #yöreseltatlar #mutfakaşkı#gazelzmni #mutfaktakigürme #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1 kilo girit kabak 250 gram tek çekilmiş et veya kıyma 1 su bardağı pirinç 2 adet orta boy kuru soğan 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber 1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay bardağı zeytinyağı(yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz) Tuz Karabiber YAPILIŞI: kabakları yıkayıp, içlerini oyup bir kenarda bekletelim. İç malzemesinin büyük parçalarını daha sonra doldurduğumuz kabakların ağızlarına kapak olarak kullanacağız.(domates de kapak olarak kullanabilirsiniz) Zeytinyağını iç malzemesini hazırlayacağımız tavaya koyup, içine kıyma ve soğanı ilave edip, kavuralım. Yıkamış olduğumuz pirinci ekleyelim, kavurmaya devam edelim. Dereotu, maydanoz, nane,baharatları koyup, karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Kabakların üzeri bir parmak boşluk kalacak şekilde iç harç dolduralım. Kabak içleriyle kapatıp, tencereye diziyoruz. iç malzeme arttığı için biber doldurdum(çokda lezzetli oldu) Biraz zeytinyağı ve tuz gezdirip, 1 su bardağı ılık su koyup orta ateşte pişiriyoruz(pişerken su miktarı yetmez ise içine mutlaka sıcak su ilave edin.) Pirinçler şişince yemeğimiz hazırdır. Pişen top kabakları yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#kabakdolması #kabaklitarifler #dolma #nefisyemeklertarifi #enlezzetlitarifler #enfess #yemektarifidefteri #fresh #zucchini #freshzucchini #pumpkinpatch #yoresel #yöreselyemekler#kıymalı #yöreseltatlar #mutfakaşkı#gazelzmni #mutfaktakigürme #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1 kilo girit kabak 250 gram tek çekilmiş et veya kıyma 1 su bardağı pirinç 2 adet orta boy kuru soğan 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber 1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay bardağı zeytinyağı(yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz) Tuz Karabiber YAPILIŞI: kabakları yıkayıp, içlerini oyup bir kenarda bekletelim. İç malzemesinin büyük parçalarını daha sonra doldurduğumuz kabakların ağızlarına kapak olarak kullanacağız.(domates de kapak olarak kullanabilirsiniz) Zeytinyağını iç malzemesini hazırlayacağımız tavaya koyup, içine kıyma ve soğanı ilave edip, kavuralım. Yıkamış olduğumuz pirinci ekleyelim, kavurmaya devam edelim. Dereotu, maydanoz, nane,baharatları koyup, karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Kabakların üzeri bir parmak boşluk kalacak şekilde iç harç dolduralım. Kabak içleriyle kapatıp, tencereye diziyoruz. iç malzeme arttığı için biber doldurdum(çokda lezzetli oldu) Biraz zeytinyağı ve tuz gezdirip, 1 su bardağı ılık su koyup orta ateşte pişiriyoruz(pişerken su miktarı yetmez ise içine mutlaka sıcak su ilave edin.) Pirinçler şişince yemeğimiz hazırdır. Pişen top kabakları yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder