14 Ekim 2021 Perşembe

#baklavatarifi#baklava #haşhaşlı#tahinlitatlı#lezzetlitatlar #keşfet#🌹güzelgünlerbizibekler4 #keşfetteyiz#lezzetlitariflervesunumlar#sweethearts#şerbetlitatlılar MALZEMELER: 1/2 kilo un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta İÇ MALZEMESİ: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı toz şeker(yufkanın üzerine serpilir) 1/2 su bardağı tahin 1/2 su bardağı haşhaş Tahin ve haşhaş karıştırın kıvamı yufkaya sürülecek şekilde olmalıdır ÜZERİNE: 250 gram tereyağı YAPILIŞI: Hamuru hazırlayacağınız kaba unu koyalım. Unun ortasını açıp yoğurdu, sütü, sıvı yağı ve tuzu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yoğururken gerekirse ılık su ilave edebiliriz. Hamurun üzerini streç filmle örtüp yarım saat dinlendirelim. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezeleri nişasta un karışımıyla tek tek incecik açalım. Her açılan yufkanın içine bir miktar tereyağ gezdirin. tahin haşhaş karışımı sürün. ceviz ve şeker serpelim ve rulo halinde dolayalım. Ruloları iki parmak genişliğinde kesip tepsiye dizelim. Üzerine kızgın tereyağını gezdirin. 175 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Şayet isterseniz soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#baklavatarifi#baklava #haşhaşlı#tahinlitatlı#lezzetlitatlar #keşfet#🌹güzelgünlerbizibekler4 #keşfetteyiz#lezzetlitariflervesunumlar#sweethearts#şerbetlitatlılar MALZEMELER: 1/2 kilo un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta İÇ MALZEMESİ: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı toz şeker(yufkanın üzerine serpilir) 1/2 su bardağı tahin 1/2 su bardağı haşhaş Tahin ve haşhaş karıştırın kıvamı yufkaya sürülecek şekilde olmalıdır ÜZERİNE: 250 gram tereyağı YAPILIŞI: Hamuru hazırlayacağınız kaba unu koyalım. Unun ortasını açıp yoğurdu, sütü, sıvı yağı ve tuzu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yoğururken gerekirse ılık su ilave edebiliriz. Hamurun üzerini streç filmle örtüp yarım saat dinlendirelim. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezeleri nişasta un karışımıyla tek tek incecik açalım. Her açılan yufkanın içine bir miktar tereyağ gezdirin. tahin haşhaş karışımı sürün. ceviz ve şeker serpelim ve rulo halinde dolayalım. Ruloları iki parmak genişliğinde kesip tepsiye dizelim. Üzerine kızgın tereyağını gezdirin. 175 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Şayet isterseniz soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder