6 Eylül 2021 Pazartesi

#zeytinyağlı #zeytinyağlıenginar #baklalı #zeytinyağlıyemekler #enfest #yöresel #yöresellezzetler #artichokeflower #broadbeansalad #healthyfoods#🌹🐞sadetimizenazardeğmesin #foodrecipes #mutfakaşkı #i̇zmi̇r #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER:4 adet enginar 250 gram iç bakla 1 adet büyük boy kuru soğan 2 adet limon Tuz 1/2 çay bardağı zeytinyağı yağın miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 adet havuç 1/2 demet dereotu 2-3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 2-3 diş sarımsak YAPILIŞI: Temizlediğiniz enginarları yıkayıp, limonlu unlu suda bekletin. Zeytinyağ koymuş olduğumuz tencereye yemeklik doğradığımız soğanı, sarımsak, havucu ve biberleri ilave ederek hafifçe sarartın. Daha sonra içine 1/2 çay bardağı sıcak su ilave ederek biraz pişirelim. Enginarı ve iç baklayı koyup, karıştırın. Enginarları beklettiğimiz limonlu unlu suyu ısıtalım üzerini örtecek kadar ilave edelim. Tuz ve şekeri de serpip, tencerenin kapağını kapatalım. Yemeğimizi kısık ateşte pişirelim. Enginarlar ve sebzeler yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir .Dereotu serperek,ılık veya soğuk olarak servis yapabiliriz. Afiyet olsun



Tarifi Instagram'da Gör




#zeytinyağlı #zeytinyağlıenginar #baklalı #zeytinyağlıyemekler #enfest #yöresel #yöresellezzetler #artichokeflower #broadbeansalad #healthyfoods#🌹🐞sadetimizenazardeğmesin #foodrecipes #mutfakaşkı #i̇zmi̇r #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER:4 adet enginar 250 gram iç bakla 1 adet büyük boy kuru soğan 2 adet limon Tuz 1/2 çay bardağı zeytinyağı yağın miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 adet havuç 1/2 demet dereotu 2-3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 2-3 diş sarımsak YAPILIŞI: Temizlediğiniz enginarları yıkayıp, limonlu unlu suda bekletin. Zeytinyağ koymuş olduğumuz tencereye yemeklik doğradığımız soğanı, sarımsak, havucu ve biberleri ilave ederek hafifçe sarartın. Daha sonra içine 1/2 çay bardağı sıcak su ilave ederek biraz pişirelim. Enginarı ve iç baklayı koyup, karıştırın. Enginarları beklettiğimiz limonlu unlu suyu ısıtalım üzerini örtecek kadar ilave edelim. Tuz ve şekeri de serpip, tencerenin kapağını kapatalım. Yemeğimizi kısık ateşte pişirelim. Enginarlar ve sebzeler yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir .Dereotu serperek,ılık veya soğuk olarak servis yapabiliriz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder