24 Eylül 2021 Cuma

#borek #elaçmasıbörek #peynirlibörek #patateslibörek #kolay #yemektarifleriaşkı #lezzetlibörek #lezzetli #börek #yöresel #yöreseltarifler #yöreselyemek #foodporn #gurme #gurmegram #🌺🌲güzgüllerigibiyim4 #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz El açmasI börek yapamıyorum diyen arkadaşlar bu tarif tam size göre mutlaka deneyin. MALZEMELER: 3 su bardağı un(kontrollü kullanım) 1  adet yumurta 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket granül maya 1 büyük çorba kasesi açmak için nişasta ve un karışımı 150 gram tereyağ (yağlamak için ) 1 çay bardağı sıvı yağ (tereyağla karıştırılacak) 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) İÇ MALZEMESİ: 250-300 gram beyaz peynir 1/2 demet maydanoz YAPILIŞI: Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve çok sert olmayan bir hamur olacak. Şayet un yetmezse un ilave edebiliriz. Hamurun üzerini örtüp, 30 dakika kadar dinlendirin.hafif kabaran hamurun elimizle bastırarak havasını alın. Hamuru 12 bezeye ayırın ve yuvarlayın.Bir bezeyi alıp, merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine bol nişastalı un karışımından serpin. Tüm bezeleri bu şekilde açıp, aralara nişasta serpip üst üste koymaya devam edin. Hepsi açılınca bütün bezeleri tek tek tezgaha alıp, merdane veya oklava ile açabildiğiniz kadar açın. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sıvı yağ karışımından bolca sürün. Açtığınız yufkayı 4 santim olacak şekilde şeritler kesiniz. İç harcımızı şeritlerin uçlarına paylaştırıp, uçtan üçgen katlayın ve tekrar katlayarak üçgen şekilde sarıp tepsiye yerleştirin. Tüm hamura şekil verince kalan yağı üzerine sürün ve yumurta sarısını da ayrıca sürüp, önceden ısıtılmış 180  dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#borek #elaçmasıbörek #peynirlibörek #patateslibörek #kolay #yemektarifleriaşkı #lezzetlibörek #lezzetli #börek #yöresel #yöreseltarifler #yöreselyemek #foodporn #gurme #gurmegram #🌺🌲güzgüllerigibiyim4 #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz El açmasI börek yapamıyorum diyen arkadaşlar bu tarif tam size göre mutlaka deneyin. MALZEMELER: 3 su bardağı un(kontrollü kullanım) 1  adet yumurta 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket granül maya 1 büyük çorba kasesi açmak için nişasta ve un karışımı 150 gram tereyağ (yağlamak için ) 1 çay bardağı sıvı yağ (tereyağla karıştırılacak) 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) İÇ MALZEMESİ: 250-300 gram beyaz peynir 1/2 demet maydanoz YAPILIŞI: Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve çok sert olmayan bir hamur olacak. Şayet un yetmezse un ilave edebiliriz. Hamurun üzerini örtüp, 30 dakika kadar dinlendirin.hafif kabaran hamurun elimizle bastırarak havasını alın. Hamuru 12 bezeye ayırın ve yuvarlayın.Bir bezeyi alıp, merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine bol nişastalı un karışımından serpin. Tüm bezeleri bu şekilde açıp, aralara nişasta serpip üst üste koymaya devam edin. Hepsi açılınca bütün bezeleri tek tek tezgaha alıp, merdane veya oklava ile açabildiğiniz kadar açın. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sıvı yağ karışımından bolca sürün. Açtığınız yufkayı 4 santim olacak şekilde şeritler kesiniz. İç harcımızı şeritlerin uçlarına paylaştırıp, uçtan üçgen katlayın ve tekrar katlayarak üçgen şekilde sarıp tepsiye yerleştirin. Tüm hamura şekil verince kalan yağı üzerine sürün ve yumurta sarısını da ayrıca sürüp, önceden ısıtılmış 180  dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder