12 Ağustos 2021 Perşembe

#kektarifi #kektarifim #kolaykek #kektarif #kekinian #lezzetlikek #lezizkek #cevizli #findiklı #susamlı #yöresellezzetler #mutfakaşkı #mutfaktamutfak #mutfaklezzetim #mutfaktaki_gurme #keşfetteyiz #keşfetteyim #kesfett MALZEMELER: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı su 2 paket kabartma tozu 1 adet portakal rendesi 18 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı kakao YAPILIŞI: Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyarak 7-8 dakika kadar çırpalım. Daha sonra içerisine suyu ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unu kabartma tozu ile eleyelim ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte ilave edelim. Hamurun yarısını başka bir kaba ayırıp, içine kakao ve 1 fincan ılık su ilave edip, karıştıralım. Yağlayıp unlanan kek kalıbına hamuru sırasıyla boşaltalım. Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 50 dakika kadar pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişebilir.Kontrol edelim.İlk 20 dakika boyunca fırını kesinlikle açmayalım. Kek soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis yapabiliriz. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#kektarifi #kektarifim #kolaykek #kektarif #kekinian #lezzetlikek #lezizkek #cevizli #findiklı #susamlı #yöresellezzetler #mutfakaşkı #mutfaktamutfak #mutfaklezzetim #mutfaktaki_gurme #keşfetteyiz #keşfetteyim #kesfett MALZEMELER: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı su 2 paket kabartma tozu 1 adet portakal rendesi 18 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı kakao YAPILIŞI: Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyarak 7-8 dakika kadar çırpalım. Daha sonra içerisine suyu ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unu kabartma tozu ile eleyelim ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte ilave edelim. Hamurun yarısını başka bir kaba ayırıp, içine kakao ve 1 fincan ılık su ilave edip, karıştıralım. Yağlayıp unlanan kek kalıbına hamuru sırasıyla boşaltalım. Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 50 dakika kadar pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişebilir.Kontrol edelim.İlk 20 dakika boyunca fırını kesinlikle açmayalım. Kek soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder