10 Ağustos 2021 Salı

#hindieti #søte #havuç #mantarlıtavuksote#fırındamantar #sicakyemekler #yemektarifim #lezizyemekler #lezizyemeklerimcom #lezzetlitatlilar #nefisyemektariflerinden #nefisyemektariflerim #yöresel #yöresellezzetler #sauteed #sauteedveggies #sauteedmushrooms #turkeymeatballs #turkeymeat #recipevideo #recipeideas #kesfett#keşfetteyim #kesfetteyiz MALZEMELER: 1adet hindi incik(haşlanmış) 1paket büyük boy mantar 1 adet orta boy havuç 1-2 adet acı veya tatlı biber 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak, 1/2 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber Zeytinyağı Tuz Karabiber Üzeri için; 1 su bardağı kaşar rendesi YAPILIŞI: Mantarları temizleyip,kurulayın bir kenarda bekletin.mantarin saplarını küçük küçük doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri ve havucu halka halka doğrayın. Sarımsağın kabuğunu ayıklayıp, doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyalım.soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun ve mantar saplarını da ilave edin.biraz kavurduktan sonra hindi etini koyun ve karıştırın. Tuzu, pul biber,kekiği ve karabiberini ayarlayıp, ocağı kapatın. Hazırladığınız harçtan mantarların içini doldurun. 1su bardağı ılık su ve 2 yemek kaşığı tereyağ ile hazırlanmış olduğumuz suyu fırın tepsisine önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.uzerine kaşar peyniri koyup eriyinceye kadar fırında bekletin. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#hindieti #søte #havuç #mantarlıtavuksote#fırındamantar #sicakyemekler #yemektarifim #lezizyemekler #lezizyemeklerimcom #lezzetlitatlilar #nefisyemektariflerinden #nefisyemektariflerim #yöresel #yöresellezzetler #sauteed #sauteedveggies #sauteedmushrooms #turkeymeatballs #turkeymeat #recipevideo #recipeideas #kesfett#keşfetteyim #kesfetteyiz MALZEMELER: 1adet hindi incik(haşlanmış) 1paket büyük boy mantar 1 adet orta boy havuç 1-2 adet acı veya tatlı biber 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak, 1/2 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber Zeytinyağı Tuz Karabiber Üzeri için; 1 su bardağı kaşar rendesi YAPILIŞI: Mantarları temizleyip,kurulayın bir kenarda bekletin.mantarin saplarını küçük küçük doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri ve havucu halka halka doğrayın. Sarımsağın kabuğunu ayıklayıp, doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyalım.soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun ve mantar saplarını da ilave edin.biraz kavurduktan sonra hindi etini koyun ve karıştırın. Tuzu, pul biber,kekiği ve karabiberini ayarlayıp, ocağı kapatın. Hazırladığınız harçtan mantarların içini doldurun. 1su bardağı ılık su ve 2 yemek kaşığı tereyağ ile hazırlanmış olduğumuz suyu fırın tepsisine önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.uzerine kaşar peyniri koyup eriyinceye kadar fırında bekletin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder