14 Temmuz 2021 Çarşamba

#bezelyelipilav #kıymalı #kıymalıyemekler #kıymalıbezelye #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #nefısyemektarıflerı #peach #wholefoods #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1 kilo bezelye 1 adet havuç 2-3 adet yeşil biber 1-2 adet kırmızı biber 100 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1/2 çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kasığı domates salçası tuz yeteri kadar 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: Yemeğimizin yapımına bezelyeleri temizleyerek başlayalım. Bunun için taze bezelyelerin yeşil kabuğunun içindeki sert kısım sıyrılarak temizlenir ve taneleri alınır. Yıkayarak bir kenarda bekletilir. Kuru soğan soyulup, yemeklik doğranır. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağ konulup, soğanlar içine atılır ve kavrulur. Soğanlar pembeleşince kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra biberleri ve doğranmış havucu tencere ekleyin. Salçasını, tuzunu, baharatlarını ve bezelyeleri ilave edin karıştırın. En son olarak yemeğin üzerine geçecek kadar sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra ocağınızı kısık ateşe getirip, yemeğinizi pişirin. Şayet yemeğiniz suyunu çekerse kaynar su ilave edebilirsiniz. Sebzelerin piştiğini çatalla kontrol edip, altını kapatabilirsiniz.  Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#bezelyelipilav #kıymalı #kıymalıyemekler #kıymalıbezelye #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #nefısyemektarıflerı #peach #wholefoods #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1 kilo bezelye 1 adet havuç 2-3 adet yeşil biber 1-2 adet kırmızı biber 100 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1/2 çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kasığı domates salçası tuz yeteri kadar 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: Yemeğimizin yapımına bezelyeleri temizleyerek başlayalım. Bunun için taze bezelyelerin yeşil kabuğunun içindeki sert kısım sıyrılarak temizlenir ve taneleri alınır. Yıkayarak bir kenarda bekletilir. Kuru soğan soyulup, yemeklik doğranır. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağ konulup, soğanlar içine atılır ve kavrulur. Soğanlar pembeleşince kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra biberleri ve doğranmış havucu tencere ekleyin. Salçasını, tuzunu, baharatlarını ve bezelyeleri ilave edin karıştırın. En son olarak yemeğin üzerine geçecek kadar sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra ocağınızı kısık ateşe getirip, yemeğinizi pişirin. Şayet yemeğiniz suyunu çekerse kaynar su ilave edebilirsiniz. Sebzelerin piştiğini çatalla kontrol edip, altını kapatabilirsiniz.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder