17 Haziran 2021 Perşembe

Zeytinli Açma



Tarifi Instagram'da Gör




#zeytinliaçma #açmatarifi #poğaça #poğaçatarifi #mutfakaşkı #kahvaltı #kahvaltılezzetleri #pastrygram #foodstory #yöresel #keşfet #keşfetteyiz #kesfetteyim Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı toz şeker 1 adet yaş maya veya 2 paket granül maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet yumurta (sarısı üzerine) 1 çay bardağı sıvı yağ Un aldığı kadar (ele yapışan bir hamur olacak) Arası için; 100 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin İçi için; 1 su bardağı çekirdeksiz zeytin Yapılışı Yaş maya kullanılacak ise ılık suyun içinde maya, şeker ve bir avuç kadar un ekleyerek karıştırın.uzerini örtüp,10 dakika bekletin köpük köpük olacaktır.daha sonra diğer malzemeler ilave edip,özleşene kadar yoğurma işlemi olacak . üzerini örtüp,50-60 dakika mayalanır. Hamur tezgaha alıp, elinizi yağlayıp, bastırarak havasını alın.hamuru elinizle büyütün bir kenarına yumuşak tereyağ sürün katlayın.tekrar yağ sürüp katlayın.katlama işlemini yağ sürerek devam edin.rulo şeklinde uzatın bezelere ayırın videodaki gibi zeytin koyup,rulo şeklinde sarın ve burgu şeklinde kıvırarak simit şekli verilir.uzerine yumurta sarısı sürün.onceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder