23 Haziran 2021 Çarşamba

Bazlamalı Tantuni



Tarifi Instagram'da Gör




#tantuni#etliyemekler#enlezzetlitarifler #lavaş #nmaydanoz #sosluet#bazlamatarifi #søte #nefisyemekler #evyemekleri #yöresellezzetler #yöresel #yöreseltarifler #meat #dishapatani #meatdishes #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 500 gram dana antrikot(jülyen kesilmiş) 3 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı tepeleme toz biber 1 Adet büyük boy kuru soğan Kuyruk yağı az miktarda Bazlama ekmeği Su yeteri kadar ÜZERİ İÇİN: Maydanoz 2 adet kuru soğan Sumak 2-3 adet domates Tuz YAPILIŞI: Etleri jülyen şekilde doğrayıp, doğrayıp, tencereye alın. Üzerine örtecek kadar suyu ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Pişirme işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Etlerimiz yumuşayıp piştiğinde tencerede 1-1,5 su bardağı kadar su kalmalıdır. Çünkü kalan suyu daha sonra kullanacağız. Etleri pişireceğimiz tavaya küçük küçük doğranmış olan kuyruk yağını koyalım. İyice yağını salıp, kıtır oluncaya kadar kızartalım. Kızaran kıtırları tavadan alalım. Kuyruk yağının içine 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim.kuru soğanı ilave edip,sarartalım. Üzerine de yumuşamış olan etlerimizi koyalım. Süzdüğümüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya koyalım harlı ateşte karıştırarak etlerimiz hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Et suyunu koymamızın nedeni etlerin yumuşaklığını kaybetmemesi içindir. Suyunu çeken etlere toz kırmızı biberi ve tuzunu atalım ve tekrar karıştıralım. 2-3 dakika sonunda ocağın altını çok kısık ateşte alalım. Daha önceden hazırlamış olduğumuz veya satın aldığımız bazlamayı tavanın üzerine bastırıp, buharla ısıtıp, yağlayalım. Bazlamanin üzerine eti, domatesi ve piyazlık doğranmış sumaklı soğanla sıcak servis yapın. Afiyet ols

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder