1 Nisan 2021 Perşembe

#tazefasulye #etlive #fasülye #yemektari̇fleri̇ #nefısyemektarıflerı #yöreselyemekler #mutfakaşkı #pratiktatlıtarifleri #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz #greenbeans #beanscoffee MALZEMELER: 150-200 gram kuşbaşı et 1/2 kilo çalı fasulye 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ Tuz yeteri kadar YAPILIŞI: Kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede haşlayalım. Fasulyeyi pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyup, üzerine küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim ve kavuralım. Soğanlarımız hafif pembeleşince rendelenmiş domates veya salça eklenir. Haşlanan etimiz de suyuyla birlikte ilave edilir. En son olarak ortasından uzunlamasına keserek ayıkladığımız çalı fasulyeleri de tenceremize koyduktan sonra tuz ilave edilip, karıştıralım. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilmeye bırakılır.  Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#tazefasulye #etlive #fasülye #yemektari̇fleri̇ #nefısyemektarıflerı #yöreselyemekler #mutfakaşkı #pratiktatlıtarifleri #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz #greenbeans #beanscoffee MALZEMELER: 150-200 gram kuşbaşı et 1/2 kilo çalı fasulye 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ Tuz yeteri kadar YAPILIŞI: Kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede haşlayalım. Fasulyeyi pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyup, üzerine küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim ve kavuralım. Soğanlarımız hafif pembeleşince rendelenmiş domates veya salça eklenir. Haşlanan etimiz de suyuyla birlikte ilave edilir. En son olarak ortasından uzunlamasına keserek ayıkladığımız çalı fasulyeleri de tenceremize koyduktan sonra tuz ilave edilip, karıştıralım. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilmeye bırakılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder