12 Mart 2021 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Yemeği



Tarifi Instagram'da Gör




#zeytinyağlı #zeytinyağlıenginar #baklalı #zeytinyağlıyemekler #enfest #yöresel #yöresellezzetler #artichokeflower #broadbeansalad #healthyfoods #foodrecipes #mutfakaşkı #i̇zmi̇r #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 4 adet enginar 4-5 parçaya bölünmüş 1/2 kilo iç bakla 1 adet büyük boy kuru soğan 2 adet limon Tuz 1/2 çay bardağı zeytinyağı yağın miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 adet havuç 1/2 demet dereotu YAPILIŞI: Temizlediğiniz enginarları yıkayıp, limonlu unlu suda bekletin. Zeytinyağ koymuş olduğumuz tencereye yemeklik doğradığımız soğanı, havucu ve iç baklayı ilave ederek hafifçe sarartın. Daha sonra içine 1/2 çay bardağı sıcak su ilave ederek biraz pişirelim. Enginarları koyup, karıştırın. Enginarları beklettiğimiz limonlu unlu suyu ısıtalım üzerini örtecek kadar ilave edelim. Tuz ve şekeri de serpip, tencerenin kapağını kapatalım. Yemeğimizi kısık ateşte pişirelim. Enginarlar ve sebzeler yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir .Dereotu serperek,ılık veya soğuk olarak servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder