4 Mart 2021 Perşembe

Ispanaklı Pide



Tarifi Instagram'da Gör




#ıspanaklı #pideçeşitleri #evyapımı #muhteşem #nefistariflerim #fırınlezzetleri #mutfaktakigürme #mutfakaşkı #yöresellezzetler #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz #spinachartichokedip 4 su bardağı un 1/2 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı granül maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sivi yağ 1 tatli kaşıği tuz 2 tatli kaşıği toz şeker Alabildiği kadar ılık su (gerekirse) Iç HARCI içÍN: 1/2 Kilo Ispanak 1 adet kuru soğan 250 gram lor peyniri veya beyaz peynir 2 Adet yumurta tuzkarabiber Sivı yağ 100 gram tereyağı (piştikten sonra kenarlarına sürülecek) YAPILIŞI: Un hamur yoğurma kabina alınır ve ortası havuz şeklinde açılir. Havuza maya, süt ve toz şeker koyarak mayayi eritelim. Daha sonra , sıvı yağ ve diğer malzemeler konularak karıiştırılır. Gerekirse ilık su ilavesiyle hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 50-60 dakika mayalandırilır. Bu sirada iç harç hazırlanır. Ispanaklar temizlenir, soğanla birlikte doğranır bir kaba alinir. Bu sirada mayalanmiş hamur portakal büyüklüğünde bezeye ayrılır. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Hazırlamiş olduğumuz iç üzerine yayılir. Kenarlari içe doğru kivrılır. Onceden Isitılmış 200 derece firında üzeri kizarıncaya kadar pişirilir. Firindan çıkınca üzerine tereyağ sürülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder