3 Şubat 2021 Çarşamba

Kapalı Pide (Kıymalı,Patatesli)



Tarifi Instagram'da Gör




#kapalıpide #pideci #pidetarifleri #patateslibörek #kiymalipide #nefispide #lezizyemeklerimiz #enfestariflerim #pita #pitaya #evyapımı #evyapımılezzetler #mutfakaşkı #mutfaktakigürme #nefistarifler #nefisgram #nefiss #nefisevyemekleri #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un 1/2 paket yaş maya İÇİ İÇİN: 3-4 adet orta derecede haşlanmış patates 1 adet kuru soğan 100_150 gram kıyma Kırmızı biber Karabiber Tuz yeteri kadar isteğe bağlı başka baharatlar Kıyma, kuru soğan kavrulur.haslanmis Patates 🥔 rendeleyin ve baharatlar ile karıştırın. YAPILIŞI: Hamur için; yaş maya, şeker ve ılık süt bir kapta eritilerek üzeri köpük köpük oluncaya kadar bekletilir ve sonra kullanılır. Hamur yoğuracağımız kaba mayanın üzerine diğer malzemeleri koyup, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıyoruz. Ilık bir ortamda 45 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenmiş bezeleri oklava veya merdane yardımıyla açıyoruz. Hazırlamış olduğumuz iç malzemeyi videodaki gibi koyup, kapatın. Bütün bezeleri aynı işlemden geçirin. 190-200 dereceli kızgın fırına verip, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağı sürüp, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder