5 Ocak 2021 Salı

Kalburabastı



Tarifi Instagram'da Gör




#kalburabasti #şuruplutatlı #cevizliçörek #cevizlitatlı #anneusulü #geleneksellezzetler #geleneksel #tatlıtarifleri #tatlitarifi #lezzetlitariflerim #lezzetlitatlılar #tatlılar #yöreseltatlılar #yöresel #kolaytatlıtarifleri #pratıktarıfler #keşfetteyiz #kesfettengelenler #keşfetteyim MALZEMELER: 1 su bardağı zeytinyağ 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su+süt 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı karbonat (üzerine 2-3 damla limon suyu sıkılıp, kullanılır) 1 paket vanilya 1 su bardağı İrmik 1 su bardağı toz şeker Un yeteri kadar İÇİ İÇİN: 150-200 gram iri çekilmiş ceviz ŞERBETİ İÇİN: 3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağları, su+süt karışımını ve şekeri koyarak güzelce karıştıralım. Daha sonra irmiği, kabartma tozu, karbonat, vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. En son olarak azar azar unumuzu ilave edelim 7-8 dakika yoğuralım. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacaktır. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın. İçerisine ceviz koyup hamurları kapatın. Önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırında, 40-45 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Kalburabastı hamuru pişerken şerbet işlemine geçin. Bunun için derin bir tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, kaynayan şerbetin içine limon suyunu ekleyip, 15 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti 1-2 dakika soğutup, harareti gittikten sonra soğuk kalburabastıların üzerine dökün. Kalburabastı hamurlarını çevirerek şerbete bulayın ve tatlı şerbetini çekince soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder