24 Aralık 2020 Perşembe

Kuruyemişli Kek



Tarifi Instagram'da Gör




#kektarifi #kektarifim #kolaykek #kektarif #kekinian #lezzetlikek #lezizkek #cevizli #fındıklı #susamlı #yöresellezzetler #mutfakaşkı #mutfaktamutfak #mutfaklezzetim #mutfaktaki_gurme #keşfetteyiz #keşfetteyim #kesfett MALZEMELER: 5 adet yumurta (oda sıcaklığında) 2,5 çay bardağı şeker 125 gram tereyağ (1 çay bardağı) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 2 paket kabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya 1 fiske tuz (yumurta akını çırpmak için) 5,5 çay bardağı un ÜZERİ İÇİN: 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz 1/2 çay bardağı susam (isteğe bağlı) YAPILIŞI: Kekimizin yapımını tereyağımızı eriterek başlayalım. Tereyağ eridikten sonra içine sıvı yağ ekleyerek bir kenarda bekletelim. Daha sonra, yumurta sarısını ve akını ayrı kaplara alalım. Yumurtanın sarısını bir fiske tuzla iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Buzdolabına kaldıralım. Yumurta sarısını çeyrek çay bardağı sıcak su ilave ederek yüksek devirde 2 dakika kadar çırpalım. İçine 2 çay bardağı şeker ve vanilya ilave edip, köpük oluncaya kadar çırpın. Muhteşem şekilde kabaracaktır. Limon kabuğu rendesi, sütü, sıvı yağı yavaş dökerek düşük devirde çırpmaya devam edelim. Kabartma tozuyla elediğimiz unu ilave edip, tekrar düşük devirde çırpalım. Daha sonra buzdolabından aldığımız yumurta akını 3 partide koyalım. Yumurta akını koyunca hamuru tahta kaşıkla alttan üstte doğru yavaşça karıştırıp, kek hamuruna yedirelim. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 60 dakika kadar pişirelim. Fırını kapatın. Fırın kapağını yarım açın 15 dakika fırının içinde kekin ılımasını sağlayın. Kek kalıbında 15 dakika soğuduktan sonra ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder