16 Aralık 2020 Çarşamba

Kazandibi



Tarifi Instagram'da Gör




#kazandibi #sütlütatlılar #sütlütatlı #sütlü #tatlıtarifleri #pratiktatlitarifleri #kolaytatlıtarifleri #tatlı #leziztatlılar #enlezzetlitarifler #nefistatlar #nefissunumlar #tarçın #yöresellezzetler #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz Malzemeler 6 su bardağı süt 1 su bardağı 2 paket vanilya 3 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme) 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 1 yemek kaşığı tereyağ Tepsiye sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1,5 tatlı kaşığı tarçın Yapılışı İki su bardağı sütün içinde nişasta ve pirinç ununu iyice karıştırın.Geri kalan sütü bir su bardağı şekerle ocağa koyun.kaynama noktasına gelmeden karışımı içine karıştırarak ilave edin.Muhallebi göbek atmaya başlayınca bir süre kaynatın vanilya ve tereyağ koyun 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Daha önceden ocağın üzerinde pişirmeye dayanıklı tepsiyi tereyağla yağlayın üzerine pudra şekeri onun üzerine tarçın serpin.hazirlamis muhallebiden 2-3 kepçe tepsiye döküp, ocağın üzerinde yavaş yavaş tepsiyi çevirerek kazandibinin altını hazırlayın.tepsinin içindeki muhallebinin kenarı kızarmışsa kazandibinin altı olmuştur.geri kalan muhallebiyi tepsiye döküp,2-3 dakika sonra ocağı kapatın. soğuyunca buzdolabına kaldırın.servis etmeden önce tepsinin kenarlarını spatula ile hafifçe kaldır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder