27 Kasım 2020 Cuma

Hazır yufka (el açması lezzeti)



Tarifi Instagram'da Gör




💛 #börek #börektarifleri #ıspanaklıbörek #hazıryufka #evböreği #ıspanaklıbörek #ispanakliborek #elaçmasıbörek #lezzetli_tariflerle #lezzetligram #lezizbörekler #pratiktarif #kolaybörek #yöresellezzetler #yoreselyemekler #spinach #spinachdip #spinachsalad #spinachpie #gurmetat #gurmecanlar #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim Bugün sizlere el açması lezzetinde dışı çıtır içi yumuşacık börek tarifini vereceğim Malzemeler 1 kilo hazır yufka Sosu için; 1 çay bardağı nişasta 1 çay bardağı un 2 adet yumurta (1 adet sarısı ayrılacak üzeri için) 1/2 paket kabartma tozu 3 çay bardağı su 2 çay bardağı sıvıyağ Hepsini güzelce çırpın. İç malzemesi; 600-700 gram ıspanak 100-150 gram beyaz peynir 1 adet kuru soğan 2 adet yumurta Karabiber Tuzu yufkanın üzerine serdikten sonra kullanın ıspanak sulanması. Ispanakları temizleyip, doğruyoruz.diger malzemeler ilave edip, karıştırın. Yapılışı 2 adet yufkayı serin kaşıkla sosdan döküp, fırçayla dağıtın.yufkasinin bir kenarını 4 parmak genişliğinde kıvırın böylece bir kenarını düzleştirmis oluruz.ic malzemeyi boydan boya sıralayın Rulo şeklinde sarın yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye gül şeklinde etrafını sararak döşeyin. Yumurta sarısının üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup karıştırın ve böreğin üzerine sürün.istediginiz büyüklükte dilimleyin ve artan sos kalmışsa üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder