20 Ekim 2020 Salı

Kıymalı Lahana Sarması

View this post on Instagram

#lahanasarması #etliyemekler🍗🍖📌💞#crsambgnüsfre #sarmatarifi #sarmaiçi #lahana #etlilahanasarması #etliyemek #sebzeyemeklerı #leziztarifler #enlezzetlitarifler #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1 adet orta boy lahana İÇİ İÇİN: 300 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet büyük boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru nane 1 kahve fincanı su 1 çay bardağı zeytinyağı yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Sıcak su tenceredeki dolmanın yarısına gelecek kadar konulacak YAPILIŞI: Beyaz lahanayı haşlamak için; beyaz lahananın yapraklarını ayıralım.Tencereye su koyalım ve kaynatıp, içine tuz ekleyelim. Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içinde az haşlayalım. Haşlanan beyaz lahananın ortasında bulunan kalın damarı alıp, parçalara ayıralım . Dolmanın içini hazırlamak için; zeytinyağından 2 yemek kaşığı ayırıp, bir tavaya koyun içine kıymayı incecik doğradığınız soğanı koyup, güzelce kavurun. Daha sonra yıkanmış pirinci bir kahve fincanı suyla birlikte ilave edin. Pirincin suyu gidinceye kadar kavurun ve altını kapatın. İncecik kıydığınız maydanoz, tuz, biber, nane ve soğuk suyu ekleyip, karıştırın. Hazırladığımız kıymalı pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım. Dibi tutmaması için tencerenin altına birkaç lahana yaprağı koyalım. Sardığımız lahanaları tencereye dizelim. Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyalım , karıştıralım. Lahana sarması üzerinde gezdirelim. İçine koyduğumuz sıcak su lahanaların üzerine çıkmaması gerekiyor. Lahananın pişerken dağılmaması için tabak kapatalım. Tabağın üzerine kapak kapatıp, ocağa koyalım. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder