26 Eylül 2019 Perşembe

Karamelli Ekmek Kadayıfı (Ev Usulü)












MALZEMELER:


KEKİ İÇİN:

3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1/2 çay bardağı süt 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya


KARAMEL ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı şeker (Şekerli seviyorsanız miktarını 3+3 yapabilirsiniz) 4 su bardağı su

KREMASI İÇİN:


3 su bardağı süt 3,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya
1 paket pasta kreması (isteğe bağlı olarak kullanılır)

YAPILIŞI:

Tatlının yapımına önce kek gibi yumurta ve şekeri iyice çırparak başlayalım. Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.Daha sonra üzerine süt , un , kabartma tozu ve vanilya ilave edip,fazla çırpmadan karıştıralım. Yağlanmış veya kağıt serili dikdörtgen ( büyük yuvarlak )borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.

Muhallebinin yapımına geçelim. Bunun için süt içine toz şeker ve un karışımını koyup, karıştıralım. Ocakta üzeri göz göz olunca vanilya ve hindistan cevizini ekleyip, karıştırın ve altını kapatın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Soğuyunca içine 1 paket pasta kreması koyup, mikserle iyice çırpıyoruz.

Karamel sos için;Bir tavaya toz şekeri koyup, hiç kaşıkla karıştırmadan yapıyoruz. Sadece karıştırma işini tavayı ara ara sallayarak yapın.Şeker tamamen eriyince üzerine dikkatli bir şekilde suyu ekliyoruz.Şeker katılaşır hiç telaşa kapılmadan ocağın altını azaltıp, karıştırarak şekeri erimesini sağlıyoruz.

Kek pişip, soğuyunca altındaki yağlı kağıdı çıkarıp, ortadan ikiye bölüyoruz. Ben bu sefer ortadan ikiye bölmeden yaptım ve oldukça güzel oldu. Kısaca iki şekilde de yapabilirsiniz. Karamel sos ılıkken ikiye bölmüşseniz yarısını ayırıp, eşit şekilde dökün. Onun üzerini de muhallebinin yarısını dökelim. Onun üzerine diğer katını kapatın. Tekrar karamel sos ve kalan muhallebiyi güzelce dağıtalım.Bölmeden kullanacaksanız üzerine karamel sos, daha sonra muhallebi dökerek yapılır.

Bir gün önceden yaparsanız çok güzel olur. Yanında dondurma ile muhteşem gider.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder