28 Ağustos 2019 Çarşamba

Zeytinyağlı Patlıcan Kavurması Yemeği





MALZEMELER:

4 adet patlıcan 
1 adet büyük kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber.

YAPILIŞI:

Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak küp doğranmış patlıcanları ve tuz, karabiberi ekleyip, 5 dakika boyunca kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış domatesler ile birlikte, 1 su bardağı ılık su ekleyip, orta ateşte kontrol ederek pişirin.

Yanına pilav ve yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder