10 Temmuz 2019 Çarşamba

Yoğurtlu Nohut Ezmesi


MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak,
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı su veya yoğurt

ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı mayonez

YAPILIŞI:

Haşlanmış nohutların kabukları soyulur ve rondoya koyulur.

Rondo da parçalandıktan sonra üzerine limon suyu, tahin, sarımsak rendesi, su, tuz ve kimyon eklenip, tekrar krema kıvamına gelinceye kadar çekilir.

Hazırlanan humus servis tabağına alınır. Üzeri zeytinyağı gezdirilip, kırmızı biber ve mayonez ile süslenir servis yapılır. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder