8 Temmuz 2019 Pazartesi

Evde Beyti Kebap















KÖFTESİ İÇİN:

400 gram yağlı kıyma
1 adet kuru soğan rendelenip, suyu sıkılacak
1-2 diş rende sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Tuz yeteri kadar

SOS MALZEMESİ İÇİN:

3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağın biraz fazla sıcak su
4 adet lavaş veya yufka

YAPILIŞI:

Önce köfte harcınızı hazırlayın. Bunun için derince bir kaba köfte malzemelerini koyup, güzelce yoğurun. Üzerini kapatarak bir müddet dinlendirin.
Köfte harcı dinlenirken siz lavaşı hazırlayın. Bunun için daha önce tarifini vermiştim. Hazır satılan lavaşdan alabileceğiniz gibi yufka ile de yapabilirsiniz.

Köfte harcını dolaptan çıkartın. Lavaşları tezgaha koyup, köfte harcını yuvarlayarak bir ucuna koyalım ve yufkayı sıkı sıkı sonuna kadar sarın. İstenilen büyüklükte parçalar kesip, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerine yağlı kağıt onun üzerine de alüminyum folyo örtün ve tepsiyi bu şekilde 10 dakika pişirin. Üzerini açın kızarıncaya kadar pişirmeyi devam edin ve kızarınca fırından alın.

Sosu için, kısık ateşte yağları eritin salçayı erimiş yağda kavurun salçanın kokusu çıksın ve kokusu çıkan salçayı su ile açın ve tuzunu ilave edin. Sosu altını iyice kısın ki sos sıcak kalmalı.

Pişen yufkalı köfteleri servis tabağına dizin . Tabağın ortasına sarımsaklı yoğurt, yufkalı köftelerin her birinin üstüne bolca salçalı sos dökün ve servis yapın.

Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder