15 Mayıs 2019 Çarşamba

Cevizli, Hindistan Cevizli Balkabaklı Kek






MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı bal kabağı püresi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz (İri çekilmiş)
1 çay kaşığı tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1-2 çay kaşığı karbonat
1  adet vanilya
1 çay bardağı hindistan cevizi (içine konulacak)
1/2 çay bardağı hindistan cevizi kalıba serpilecek


BAL KABAĞI PÜRESİNİ YAPMAK İÇİN:

250 gram kadar balkabağı ince ince doğranır. İçine 1 türk kahvesi fincanı toz şekerle iyice püre olacak kıvama kadar pişirilir. Önemli bir püf noktası: Yapılan püre iyice soğuyunca kek hamuruna ilave edilir.

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri,iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Un,ceviz ve tarçın haricindeki tüm malzemeleri ilave edip, karışana kadar çırpın
Kalan malzemeleri de ekleyip,yağlanıp unlanmış ve hindistan cevizi serpilmiş kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 160-170 derecede fırında içi hamur kalmayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder