29 Nisan 2019 Pazartesi

Fırında Tavuklu Kapama





MALZEMELER:

1 adet tavuk
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı soğuk su
1-2 adet orta boy soğan ( Arzuya göre )
Tane karabiber ( Arzuya göre )
Defne yaprağı ( Arzuya göre )
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Tavuk güzelce yıkadıktan sonra parçalara ayrılır. Soğuk suyu ve tavuk  etlerini derin bir tencereye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edip 30 dakika kaynatın. Arzu ederseniz bu aşamada iri parçalara bölünmüş soğan, defne yaprağı ve tane karabiber ile haşlama suyunun tadını aromatik hale getirebilirsiniz.

Pirinci birkaç su yıkayıp nişastasını süzdürün. Tepsiyi ocağın üstüne alın tereyağı ve 1/2 çay bardağından biraz fazla sıvı koyup, pirinci 5 dakika kadar kavurun.
Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta olacak şekilde tepsiye yayın.

Haşlanmış olan tavuk parçalarını aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.
4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün. Konulan suyun miktarı pirinçlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar olmalıdır.Yüksek sıcaklıkta bir fırında 45 dakika kadar pirinç uzayıp, suyunu çekene kadar pişirin.

Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Ilık  veya sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder