27 Mart 2019 Çarşamba

Pasta Tabanı İle Pratik Doğal Çilekli Yaş Pasta













MALZEMELER:

1 adet pasta tabanı
1/2 kilo çilek
1 paket vanilyalı pasta kreması
1/2 su bardağı soğuk süt (pasta kreması için kullanılacak)
1,5 büyük çay bardağı süt (pasta tabanını ıslatmak için)

YAPILIŞI:

Çilekli yaş pasta yapımına ilk olarak çilekleri saplarıyla birlikte güzelce temizleyerek başlıyoruz. 
Temizlenen çileklerin saplarını ayırıp, bir kenarda bekletiyoruz.

1 su bardağı kadar soğuk çileği rondodan geçirip, üzerine 1 poşet pasta kremasını ilave edip, iyice çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına kaldırın.Ayrı bir kapta 1/2 su bardağı soğuk sütle diğer pasta kremasının poşetini ilave edip, iyice çırparak ikinci kremamızı elde ediyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.

Pastayı servis yapacağımız kaba  pasta tabanının ilk katını yarım çay bardağı süt ile ıslatın.Hazırlamış olduğumuz çilekli kremanın yarısını güzelce yayın. Üzerine bir miktar çilek serpiştirin. Pasta tabanının diğer katını da 1/2 çay bardağı sütle ıslatın ve diğerinin üzerini kapatın. Şayet isterseniz pasta tabanının en üst katını da 1/2 çay bardağı sütle ıslatabilirsiniz. Kalan çilekli kremayla beyaz kremayı karışık olarak pastanın her tarafını  düzgünce sürün. Ben yıkamış olduğum çileklerin sap kısmındaki yeşillikleri kenarını süs olarak koydum. Üzerinede bolca çilek yerleştirdim. Siz de istediğiniz gibi değişik şekilde süsleyebilirsiniz.

Bu şekilde hazırladığımız pastayı en az 2-3 saat buzdolabına soğuması için kaldıralım. Bu süre sonunda hazır olan pastanızı servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder