19 Mart 2019 Salı

Maden Sulu El Açma Peynirli Gül Börek








MALZEMELER:

1 şişe maden suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
Un aldığı kadar


ARASINA SÜRMEK İÇİN:

Zeytinyağ

İÇİ İÇİN:

300 gram beyaz peynir veya lor peyniri


ÜZERİ İÇİN:

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı yoğurt


YAPILIŞI:

Hamur yoğuracağımız kaba bir miktar un alalım. Ortasını açıp, maden suyu, zeytinyağ, sirke, ılık su ve tuz koyup, karıştıralım. Daha sonra azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak özlü bir hamur yoğuralım. Üzerini örtüp, 20 dakika kadar dinlendirelim.

Dinlenmiş olan hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp, ince olacak şekilde açalım. Bezeler küçük ise üzerini zeytinyağ ile yağlayıp, bir kenarını hafifçe katlayıp iç malzemeden koyalım. Daha sonra rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim. Bezeler büyük ise incecik açtıktan zeytinyağ ile yağlayıp, üçgen şeklinde bölelim. Sigara böreği sarar gibi sarıp, kendi etrafında gül şeklinde döndürelim.

Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile çırpıp, üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder